f34d6dc2-d9cd-4d74-b9a9-d36e3f3ba070jpg

ukdkjpg Medicinalindustriens jagt på fremtidige milliardindtægter styrer den kliniske forskning på de danske hospitaler i en sådan grad, at danske kræftlæger nu advarer mod udviklingen. Hvis vi skal sikre en effektiv og målrettet behandling med færrest mulige bivirkninger, er der behov for uafhængig forskning, lyder det.
>>>

Sygdom, samfund og kræft?

Introduktion
Nødvendigt med kemo?
Kun få overlever på grund af kemo
Lægernes afmagt
Nixons krig mod kræft
Eksploderet siden 1. verdenskrig
Hvad er kræft?
Naturlig behandling giver bedre overlevelse
Ikke patent på natur
Alt for koncentreret
Kræftlæger vil ikke selv have kemo
Mangler forskning
Find årsagen
Hvad slags sukker er det?
Svampe og hestepille
Ilt, vand og motion
Undgå giftstofferne
Kosmetik er farligt
Bevæg dig!
Hvis man har kræft
Styrk immunforsvaret
Undgå en sur krop
Adventisterne ved, hvad der skal til
Der svindles med undersøgelser
Idealisten
Læger uden Sponsor
Patientforeningen Tidslerne
Immunforsvaret skal bekæmpe kræft
InformationsCenteret Icak

Introduktion >>> ^

Kræft er kroppens naturlige reaktion på, at noget er galt. Kræft bør ikke slås ihjel med giftstoffer, som ødelægger kroppen, med ved at genopbygge immunforsvaret med naturens egne lægemidler og et sundt liv med rigeligt med luft, vand og bevægelse.- At give kræftramte kemoterapi er imod naturens orden, siger læge Carsten Vagn-Hansen.
Carsten og Joan Vagn-Hansen bor dejligt i Skibet uden for Vejle. Her forsøger de at leve sundt og positivt uden giftstoffer. Og lægen svarede sidste år på 2500 mails om sundhed. Selv har han besluttet, at han ikke vil have kemobehandling, hvis han skulle få kræft.
- Under ingen omstændigheder, fastslår han.
- Kemoterapi blev udviklet, fordi man opdagede, at sennepsgas (brugt i biologisk krigsførelse) slog kræftceller ihjel. Og ud fra det har man fundet flere gifte, som kan slå kræftceller ihjel. Man prøver så at give lige præcis så meget gift, at det slår kræftcellerne ihjel, uden at det slår de andre celler ihjel. Det er forfærdelig svært. Der skal ikke meget til, før man også slår patienterne ihjel.


Nødvendigt med kemo? >>> ^ <<<

- Er det da slet ikke nødvendigt at give kemoterapi?
- Det er lidt svært at sige. På nogle få, specielt ondskabsfulde kræftformer, har kemoterapi en udmærket virkning. Ved testikelkræft hos mænd og ved en speciel form, hvor kvinders moderkage degenereres til en kræftsvulst, har kemo en virkning. Og ved leukemi-ramte børn har man også en udmærket virkning, indrømmer radiolægen, men tilføjer:
- I langt de fleste tilfælde er det en helt unaturlig og forkert måde at bekæmpe kræft på.


Kun få overlever på grund af kemo >>> ^ <<<

- Er der tal for, hvor godt kemoterapien virker?
- Ja, vi læger betragter normalt patienter som raske, hvis de har overlevet fem år efter kræft-behandlingen. (Det passer nu ikke helt, for kræften kan godt komme tilbage.) Men hvis vi tager 5-års-reglen, så er det kun mellem 1½ og 2 pct. af dem, der har fået kemoterapi, der er i live fem år efter?
Det er meget få. Og jeg føler mig overbevist om, at hvis man brugte de mere naturlige metoder og styrkede folks immunforsvar og egne kræftbekæmpende mekanismer, så ville de komme til at leve længere. Der ville være flere end 1½-2 pct.


Lægernes afmagt >>> ^ <<<

- Det lyder jo helt utroligt, når man tænker på, hvor meget kemo-terapi bruges idag?
- Ja, det er utroligt, at man bare bliver ved med at give kemo. Jeg tror, det er en slags afmagt fra lægerne side ? kombineret med grådighed fra medicinalindustriens side. De har jo tjent tykt på det her. Man taler ligefrem om en ? kræft-mafia? af medicinalindustrien, der gerne vil sælge deres giftige stoffer, og læger, der gerne vil have penge til forskning. Men hvis vi ser på resultaterne af kræft-forskningen, så er det småt, hvad der er kommet ud af den.


Nixons krig mod kræft >>> ^ <<<

- Præsident Nixon erklærede for mange år siden krig imod kræften og investerede mange millioner i kræft-forskningen. Men på trods af al indsatsen er der er stadig flere, der får kræft, og flere, der dør. Der er ganske vist lidt flere, der lever lidt længere, fordi behandlingen er blevet forfinet.


Eksploderet siden 1. verdenskrig >>> ^ <<<

- I tiden før 1. verdenskrig var der kun 1½-2 pct. af danskerne, der døde af kræft. Det var så sjælden en sygdom, at lægerne tog hen til hinanden for at se de få tilfælde, der var.
I dag dør 1/3 af danskerne af kræft. Det er den hyppigste dødsårsag. (Hjertesygdommene er faldet, fordi folk spiser sundere og får mere motion.)
- Da man opfandt cigaretterne, det hvide sukker og margarinen, begyndte folk for alvor at dø af kræft og blodpropper?
Det var nogenlunde samtidigt ? i begyndelsen af 1900-tallet – at man begyndte at bruge kunstigt fremstillede, kemiske lægemidler. Dengang begyndte man også med kunstige farvestoffer og smagsstoffer i maden. Og så eksploderede det.


Hvad er kræft? >>> ^ <<<

- Kræftceller er i virkeligheden svage celler, som er blevet svækket og ændret på grund af mangel på ilt og næringsstoffer. I stedet lever de af affaldsstoffer og sukker. Dårlige omstændigheder kan få vores celler til at ændre dna og bliver til kræftceller.
Det siger naturlægen Andreas Morritz, som har skrevet bogen: ?Kræft er ikke nogen sygdom. Det er en overlevelsesmekanisme.? (Forlaget Hovedland).
Når vores celler er slidt, så er de ?instrueret? i at slå sig selv ihjel. De bliver udskiftet regelmæssigt, men det kan disse kræftceller ikke. De hober sig op og bliver til kræftknuder.
Også hjerneceller går til, hvis de ikke bruges, men vi kan danne nye celler, hvis vi får brug for dem. Det troede man ikke før, men det kan vi.
Mennesket er jo et fantastisk væsen. Vi er som et celle-kollektiv. Cellerne er selvstændige, men samarbejder.


Naturlig behandling giver bedre overlevelse >>> ^ <<<

- Hvordan kan man så behandle kræft-sygdomme uden at bruge kemo-terapi?
- I tusindvis af år har man brugt de naturlige midler i lægebehandlingen. Det var først for ca. 100 år siden, at man gik over til næsten udelukkende at bruge kunstige syntetiske lægemidler.
- Giver de naturlige midler større overlevelseschancer?
- Ja, det mener jeg. Men problemet er, at kræft-forskningen ikke har investeret ret meget i, hvad naturlige midler kan gøre. Man forsker kun i det, der giver penge. Dvs. de syntetiske stoffer.
- Der er faktisk en del forskning, der peger på, at fx bær og andre sunde fødemidler både kan dræbe kræftceller og forhindre dannelsen af blodkar i kræftsvulsten. Uden blod, uden næring, kan kræftsvulsten nemlig ikke vokse.
Men det forskes der ikke ret meget i. Til gengæld bruges der millioner på at forske i og udvikle kemiske stoffer, som kan det samme.


Ikke patent på natur >>> ^ <<<

- Men hvorfor skulle medicinalindsutrien ikke være interesseret i at forske i de naturlige midler?
- Fordi man ikke kan få patent på naturmidler. Jordbær er fx smækfyldt med stoffer, der modvirker kræft. Men det er besværligt at trække stofferne ud af jordbær og sælge det til folk. Det er der ingen penge i. I stedet forsøger de at lave en kemisk efterligning, som de kan få patent på og tjene på.
Men det er også en dårlig idé at pille ét stof ud af jordbærene. For naturen er så forunderligt sammensat, at der i fx jordbær ? udover stoffet som forhindrer nydannelsen af blodkar ? OGSÅ findes andre stoffer, som forhindrer bivirkninger, forklarer Carsten Vagn-Hansen.


Alt for koncentreret >>> ^ <<<

- I mange år har man i lægeverdenen koncentreret stofferne. Hvis en lille smule af et stof har en virkning, så tror man åbenbart, at 1000 gange så meget af stoffet virker 1000 gange så godt. Derfor giver man i dag nogle enorme mængder af lægemidler, hvilket øger industriens indtjening, men også medfører en række bivirkninger.
Da man fx begyndte med penicillin, gav man kun 200 milligram, i dag giver vi som minimum en million. Hvilket også skyldes, at bakterierne er blevet resistente. Når det ikke virkede mere, forøgede man bare mængden.
I dag findes der hospitals-bakterier, som man ikke har noget middel imod. Det er resultatet af det misbrug.


Kræftlæger vil ikke selv have kemo >>> ^ <<<

- Men er du den eneste læge, der véd disse ting om kræft?
- Nej, der er lige lavet en undersøgelse af kræft-læger, som viser, at 3 ud af 4 ikke selv vil have kemoterapi, hvis de får cancer.
- Hvorfor giver de det så til patienterne?
- Magtesløshed. De er medfølende og vil gerne gøre noget. Men i nogle tilfælde skulle de hellere lade være. Det er svært, når folk lider af en dødelig sygdom. Dødsangsten er så stor, at folk griber efter et halmstrå. Når lægen så siger: Det er begrænset, hvad vi kan gøre, men vi kunne jo prøve kemoterapi? Så siger patienten: Haps.
- Hvad skulle lægerne gøre?
- De kunne jo fortælle, at der faktisk er mange andre muligheder. Kemoterapi kan måske skaffe den syge mere tid, men det kan også risikere at tage noget tid.


Mangler forskning >>> ^ <<<

- Hvordan er overlevelseschancerne for mennesker, der lader være med at få kemoterapi?
- Det mangler vi forskning i. Men dét er åbenbart aldeles uden interesse for lægerne, for det vil komme i vejen for hele deres behandlingssystem.
- Men er der et naturmiddel, du kan foreslå?
- Der er mange, men kræft er ikke én, men mange sygdomme. Det fælles farlige ved kræftsygdomme er, at der ikke er styr på cellerne, så de bliver ved at dele sig, og at de river sig løs og går rundt i kroppen.


Find årsagen >>> ^ <<<

- Dét, vi skal spørge om, er, hvorfor dette menneske har fået kræft. Kan vi fjerne den indre årsag? Fx holde op med at ryge. Fx sikre, at kroppen har alle de stoffer, den skal bruge i kampen mod sygdommen.
Det handler om sund kost, om at man har nok af samtlige vitaminer, mineraler, aminosyrer, og om man har de rigtige sukkerstoffer i kroppen. Der findes sunde, sammensatte sukkerstoffer, som i den grad styrker immunforsvaret.


Hvad slags sukker er det? >>> ^ <<<

- Der er otte slags sukker. Den ene er glukose, druesukker, som vi får masser af. Den er faktisk årsag til kræft, fordi kræftceller elsker sukker. Derfor skal man undgå for meget af den slags sukker.


Svampe og hestepille >>> ^ <<<

- Men der findes en anden slags, glukosamin, som i dag er mest kendt som hestepillen. Det gav man til folk med slidgigt. Der er også andre, som galaktose, osv. Og disse sukkerstoffer findes bl.a. i svampe.
I Kina og Japan bruger man meget svampe til at bekæmpe kræft, og man véd, at de har en fantastisk virkning på immunsystemet, så man står meget stærkere i kampen mod kræften.
- Er det svampe, som kan fås i Danmark?
- Ja, selv champignon virker. Men de bedste er dem, der kommer fra Østen. Vi ved bare for lidt om dem, og lægerne lærer desværre slet ingenting om de naturlige lægemidler under deres uddannelse.


Ilt, vand og motion >>> ^ <<<

- Det er også meget vigtigt at skaffe cellerne ilt nok. Fx gennem motion. Man behøver ikke løbe maraton ? det er nærmere skadeligt for immunforsvaret. Men man skal bevæge sig, så der kommer kredsløb i kroppen.
Vi skal også sørge for, at der kommer afløb fra lymferne, så affaldsstofferne kommer væk fra cellerne. Så cellerne ikke bader i affald, men får næring og ilt.
Hvis du sidder meget stille, vil lymfen hobe sig op omkring cellerne. Derfor er motion så vigtigt.


Undgå giftstofferne >>> ^ <<<

- Vi er jo ved at forgifte både vores luft, vores vand og kost.
I dag tilsættes der så meget, som får kosten til at smage bedre, se mere indbydende ud eller være lettere at arbejde med. Men nogle af disse stoffer skader os. Derfor er det bedre at lave maden fra grunden af og kun engang imellem spise noget færdiglavet.
Det er vigtigt med ordentlig grønt, frugt og kød, – helst økologisk og biodynamisk.
Der bruges i Danmark omkring 100.000 forskellige kemiske stoffer på arbejdspladserne. Og der er et par tusinde af dem, som man véd måske kan give kræft. Resten bruger man bare. Og det er meget svært at få forbudt kemiske stoffer. For den kemiske industri er jo også meget magtfuld og ?bestikker? jo folk i Brussel for at få tilladelser, bliver det jævnligt afsløret.
Vi savner lovgivning, der kan forhindre den kemiske belastning af miljøet.


Kosmetik er farligt >>> ^ <<<

- Hvis en kvinde smører noget kosmetik på huden, går det direkte ind i blodet. En time efter kan man spore det i urinen.
Tænk på, hvor mange ulykker, det laver på vejen. Kig på en almindelig flaske parfume, du køber i lufthavnen til din kone. Der står 20-30 mærkværdige stoffer. Alt det stads er også kræftfremkaldende.
Så hvis kvinder vil bruge kosmetik, så skal det være økologisk og naturligt, som ikke er nær så skadeligt.
- Og hvad med hårfarve?
- Det véd man også, at det øger risikoen for cancer. Det er fyldt med kunstige kemiske stoffer, som vi på den måde får ind i kroppen. Og de hører altså ikke hjemme der.


Bevæg dig! >>> ^ <<<

- Og mange af disse problemer er kommet til gennem det sidste århundrede?
- Ja, fordi der har været masser af penge at tjene. Og fordi livet på nogen måder er gjort lettere for køberne. Men man skal kende risikoen, så man aktivt kan tage stilling til den.
- Fx skal alle de mennesker, der ikke gider røre sig, vide, at det øger risikoen for, at de kan få kræft. Foruden problemer med muskler, led osv.
Det, der ikke bliver brugt, det bliver tørt. Dvs. at brusken bliver dårlig, den bliver ikke genopbygget, og der kommer betændelsesagtige forandringer. Og så får man slidgigt. Hvad gør man så? Så går man til læge og får gigttabletter ? som også øger risikoen for cancer, fordi de ødelægger vores fordøjelsessystem, og de er også dårlige for hjertet, leveren og immunsystemet.


Hvis man har kræft >>> ^ <<<

- Så vi kan gøre meget for ikke at få kræft. Men hvis man nu har fået det, hvad kan så gøre? Er der noget med, at man fx kan tage kinesisk malariamedicin imod det?
- Ja, artemisia har vist sig at have en effekt på bl.a. leukemi. Det er blot én af de utallige naturstoffer, som virker. Men det er vigtigt, at man beholder den kombination af stoffer, som det findes i. Naturen har ? om jeg så må sige ? en intelligens, som gør at stofferne passer sammen, ligesom cellerne i vores krop arbejder sammen. Planterne indeholder ofte stoffer, som kan beskytte dem imod deres ? fjender?. Det er fantastisk, det er det altså.


Styrk immunforsvaret >>> ^ <<<

- Men der er altså ikke noget patentmiddel, som kan det hele?
- Nej, det gælder om at opretholde immunforsvaret. Hvis vi har et sundt tarmsystem, så vil det stoppe den gift, der kommer ind. Men har man en utæt tarm, som man kan få ved at spise masser af sukker, hvidt brød, kiks og kager, så går giften lige ind i blodet.
Margarine er dårlige fedtsyrer, som vi får alt for mange af, i modsætning til de sunde fedtstoffer, der er i fisk, mandler og olivenolie, osv. Den uorden giver let betændelsestilstande, og det øger også risikoen for kræft. Alt fedtstof, der er behandlet, bliver dårligere. Smør er okay, hvis køerne har levet af kløver og hø og urter på marken. Men smør, der kommer fra køer, der er fodret med sojakager og korn, er ikke lige så godt. Økologisk smør er et helt perfekt fedtstof. Men det hårde Arla-smør, som de er nødt til at hælde olie i for at det kan smøres ud, det er ikke så godt. De kalder det Kærgården, men det burde hedde Kirkegården, joker Carsten Vagn Hansen.
- Man må heller ikke stege fedtstoffet så hårdt, at det ryger. Så bliver det ødelagt. De fleste olier kan ikke tåle at stege i længere tid ? men kokosolie kan tåle langtids-stegning.


Undgå en sur krop >>> ^ <<<

- Syre/base-balancen i kroppen er også vigtig. Kræft-celler elsker at være i en sur krop. Der trives de. Men de dør i en basisk krop.
En sur krop får du ved at spise masser af kød, sukker og fedt. En basisk krop får du ved at spise masser af grøntsager, frugt og bicarbonater med ahornsirup.
Det har man vidst i mange år.
En ældre dame skrev til mig, at hun tre gange havde kureret sig selv for kræft ved at gøre sig meget basisk. Ved at spise rigtigt i lang tid. Hun ville ikke gå i graven, før hun havde afleveret sin viden. Så hun sendte et brev til mig og kræftforeningen Tidslerne. Overskriften var: ?Rododendron og kræftceller har det til fælles; De kan kun vokse på sur bund?.


Adventisterne ved, hvad der skal til >>> ^ <<<

- Så hvis man får kræft, så gælder det om at gøre så mange af disse ting, som muligt. Snak ikke kun med lægen, men snak også med en dygtig ernæringsterapeut.
Adventisterne er også kanon-dygtige, når det gælder ernæring. De ved, hvad der skal til. De lever jo ti år længere end andre, viser undersøgelser.
Nogle af ernærings-eksperterne går kun går op i det, der er ? videnskabeligt bevist?. Og det er der ikke så meget af det, jeg taler om, der er. For der er ikke penge i det.
Medicinalindustrien sidder tungt på lægetidsskrifterne. Her kommer der ikke artikler i om naturmedicin. Man finder oplysningerne i tidsskrifter om biologi og biokemi, plantekemi.
I USA er der et højt videnskabeligt tidsskrift Journal of Chinese Medicine. Men det læser lægerne ikke. De er hjernevasket på universitetet til, at det skal være evidens-baseret, naturvidenskabeligt, og hvad ved jeg.


Der svindles med undersøgelser >>> ^ <<<

- Mange af disse undersøgelser er i virkeligheden manipulerede. Man kan få hvad som helst bevist, hvis man har penge nok. Jævnligt afsløres der også direkte svindel.
Det nordiske Cochrane Centre har offentliggjort, at det højest er 8 pct. af lægevidenskabelig forskning, der er til at stole på. Og Lancet, som er endnu mere anerkendt, har meldt ud, at det kun er én procent, man kan stole på. Det er så råddent det system, så man tror, det er løgn.
- Det er stærke udtalelser??
- Ja, men jeg mener det, fastslår Carsten Vagn Hansen.


Idealisten >>> ^ <<<

Han er nu gået på pension som aktiv læge. Men han fortsætter med at rådgive patienter om sundhed. Han har skrevet flere bøger, hvoraf den mest relevante i denne sammenhæng er: Hvad fejler du i grunden? som udkom på forlaget Hovedland i 2011.
På hans hjemmeside radiodoktoren.dk kan man læse masser af grundige artikler om, hvad der hjælper for hvad.
Han kan ikke overkomme at tage imod patienter personligt, men tilbyder at rådgive via e-mail. Sidste år svarede han på 2.500 mail. Her giver han gerne gode råd om, hvordan man med naturlige midler kan få det bedre og måske kurere en sygdom helt uden kunstig medicin og bivirkninger.
En sådan konsultation betaler man dog 500 kr. for. Adresssen er: cavaha@radiodoktoren.dk


Læger uden Sponsor >>> ^ <<<

kosm Anerkend at aktørerne på området for lægemidler ikke har fælles interesser >>>
- 1) Alle syge borgere ønsker bare at være raske.
- 2) Lægerne har som den eneste aktør i dette system afgivet et lægeløfte og l­ægernes primære hensyn burde derfor være patienterne.
- 3) Det primære hensyn, for de ansatte i regionerne, burde være både de syge borgeres helbredelse og de raske borgeres sygdomsforebyggelse.
- 4) For een ting er helt sikkert og det er at industriens primære hensyn er aktionærerne og dermed hovedsagelig med fokus på økonomisk vækst bl.a. igennem lobbyisme og symptombehandling.

Læger uden Sponsor anbefaler:
- Erstat afskrevne uddelinger fra private fonte med øgede skatteindbetalinger til den danske stat.

- Brug mange flere offentlige kroner investeret i reel uafhængig efteruddannelse af danske læger.
- Understøt de reelle uafhængige projekter og tænketanke for fremtidens sundhedsvæsen med fokus på helbredelse og forebyggelse som eksempelvis læge Claus Hanckes ”Projekt Sund By”, "Sundhedsvæsen i verdensklasse".
Projekter der kan ligestille billigere mediciner, som ikke kan patenteres (for færre penge og højere folkesundhed = besparelse i samfundets interesse) med Industriens egne patent mediciner (for flere penge og lavere folkesundhed = højere profit i Industriens interesse).

De læger som er medlemmer i netværket Læger uden Sponsor vil:
Gøre opmærksom på de skævheder i forskning og i rapportering af forskningsresultater, som kommerciel sponsorering medfører.
Imødegå kommercielt begrundet sygeliggørelse af raske individer.
Bidrage til en diskussion af hvordan lægen forvalter fællesskabets ressourcer, og hvilke konsekvenser afhængighed af kommercielle interesser kan få for de anbefalinger lægen giver patienter.
Støtte alle faglige bestræbelser på at læger skal sikres mulighed for videre- og efteruddannelse, der er uafhængig af kommercielle interessenter, som f.eks. lægemiddel-producenter.
Bidrage til en øget åbenhed omkring økonomiske og forskningsmæssige interessekonflikter i sundhedsvæsenet
Oplyse om egne relevante interessekonflikter og afstå fra kommerciel honorering eller sponsorering fra lægemiddel- eller medicoindustrien ved såvel mundtlige som skriftlige præsentationer - uanset om informationen gives til sundhedsfaglige personer, politikere, journalister eller lægmand
Styrke et rationelt, forskningsbaseret, patientorienteret og etisk oplyst lægeligt virke i klinik, forskning og formidling.
Søge at genopbygge patienternes tillid til lægen som en uafhængig rådgiver der søger en retfærdig fordeling af de fælles ressourcer på sundhedsområdet...
Læger uden Sponsors officielle side
Støt Læger uden Sponsor på FacebookPatientforeningen Tidslerne >>> ^ <<<

Tidslerne er en forening for nysgerrige, aktive cancerpatienter. Patienter, som selv vil have indflydelse på egen situation, og som gerne vil vide mere om de muligheder der findes indenfor såvel komplementær som konventionel behandling.
I Tidslerne arbejder vi for en positiv og åben dialog mellem alternativ/komplementær behandling og det etablerede sundhedssystem – kun hvis der skabes åbenhed og gensidig forståelse, kan vi som patienter få den bedste behandling.
Tidslernes primære formål er at varetage patienternes interesser og sætte disse i centrum. Gruppen af patienter er ingen ensartet eller homogen gruppe, men præget af mangfoldighed. Foreningen arbejder da også ud fra den værdi, at det enkelte menneske er fysisk, psykisk og åndeligt unikt. Dette betyder, at hver enkelt må finde sin egen vej. Hvad der virker og er godt for den ene patient, behøver ikke at virke eller være godt for den anden patient... www.tidslerne.dk

tidslernejpg
Her har du mulighed for at læse alle tidligere versioner af vores medlemsblad TIDSLERNE - vel at mærke versioner, som vi har digitaliseret og lagt ud i bladformatet.Immunforsvaret skal bekæmpe kræft >>> ^ <<<

Center for Cancer Immun Terapi (CCIT) er under pres:
"Industrien er ikke særligt interesseret i at støtte os, så det går utrolig langsomt med at få udviklet behandlingen og bragt den ud til patienterne. T-celle-terapi er svær at beskytte med patent, fordi behandlingen snarere er en behandlingsmetode frem for en medicinsk behandling, som industrien kan udvikle og patentere" Inge Marie Svane.

regionhjpg
På (CCIT) forskes der på højtryk i, hvordan vores eget immunsystem kan bruges til at bekæmpe kræft. Afdelingen, der blev dannet i 2006, er den eneste af sin art i Danmark, og har på ganske få år etableret sig som en markant spiller på den internationale bane. Professor og overlæge Inge Marie Svane på Herlev Hospital fortæller her om, hvordan de blandt andet har opnået et udsædvanligt gennembrud i kampen mod den aggressive modermærkekræft, som ellers tidligere har været det samme som en dødsdom.​
​​​​​​​
​Kort film o​​m Center for Cancer Immun Terapis arbejde ​
​​varighed: 00:04:37

Hvad e​​r sigtet med jeres arbejde – og hvordan kommer det patienterne til gode?​
- Vores ultimative mål er at forbedre kræftbehandlingen til vores patienter. Vi er det eneste sted i Danmark, hvor der udelukkende forskes i cancer immunologi og immunterapi, dvs. forskning i hvordan immunsystemet fungerer og agerer, og hvordan ens eget immunforsvar kan bruges målrettet til at bekæmpe kræftceller. Vi lægger et stort arbejde i at bygge bro mellem den basale og kliniske forskning, hvilket betyder, at den nyeste viden implementeres i behandlingen hurtigst muligt. Dermed er vi hele tiden i front og giver vores patienter mulighed for at deltage i forsøg med de nyeste behandlinger. Vi arbejder både med udvikling af kræftvacciner og med forskellige former for celleterapi. Eksempelvis er vi det første center i Europa, der kan tilbyde T-celle terapi, hvor patientens egne T-celler bruges til at bekæmpe kræftmetastaser og kickstarte immunsystemet.
Hvor​dan har I organiseret jeres (sam-)arbejde?​
- Vi gør meget ud af at arbejde tværfagligt, hvilket vil sige, at vores center både har sundheds- og naturvidenskabeligt personale, og ledelsesteamet består eksempelvis af en læge, en kemiingeniør og en biolog. Det betyder, at vi både kan supplere hinanden, men også at vi kan sparre sammen på det faglige plan. Derudover har vi et bredt samarbejde både internt i sundhedsvæsnet og eksternt, hvor hospitaler og forskere fra hele verden bidrager til ny viden. Vi har også et rigtig godt samarbejde med medicinalindustrien, både i form af kliniske forsøg men også i den basale grundforskning. Det gør os i stand til at monitorere hele processen fra laboratorium til patient, så den nyeste viden udmønter sig i reel behandling til patienterne og resultaterne herfra ligeledes kommer retur til laboratoriet.
Hvad ​​er det største, I har opnået de senere år?​
- Vi er utrolig stolte af, at vi siden centret blev etableret i 2006, har formået at skabe et forskningsmiljø, som er anerkendt både nationalt og internationalt. Vi er absolut førende i Europa indenfor T-celle terapi, hvilket har givet et enormt gennembrud inden for behandlingen af modermærkekræft. Ved at suge såkaldte immunceller ud af kræftpatientens svulst og behandle dem i et laboratorium, så de bliver flere og ”stærkere”, er vi i stand til efterfølgende at sætte dem tilbage i patienten, hvorefter de kan slå kræftceller ihjel og i en del tilfælde formentlig helbrede patienten.
Hvad ​håber I, bliver det næste skridt?​
- Vi håber på, at vi med tiden kan udvide behandlingen, så den ikke kun kan anvendes på patienter med modermærkekræft, men også kan bruges på andre kræftformer. Og så arbejder vi målrettet mod store internationale forsøg, så T-celleterapi fremover kan blive en standardbehandling. Man skal huske på, at da vi startede op i 2006, var der ingen effektiv behandling mod modermærkekræft, og nu ser det ud til, at vi formentlig er i stand til at helbrede en del – vi har set en reel behandlingseffekt på halvdelen af de patienter, som vi har afprøvet behandlingen på. Derudover arbejder vi også målrettet videre på forskellige former for kræftvacciner, som yderligere et våben mod kræftmetastaser.


InformationsCenteret Icak ^ <<<

Icak, InformationsCenter For Alternativ Kræftbehandling er en selvejende institution, som blev oprettet af daværende Århus Amt i år 2000. Det er i dag Region Midtjylland, som støtter centret økonomisk for at kunne leve op til sit mål om: At alle patienter har ret til selv at bestemme, hvilken form for behandling de vil benytte sig af. Dette sikrer, at patienter aktivt kan bidrage til deres egen behandling og dermed handle selvansvarligt uden at miste mulighed for undersøgelse og kontrol i regi af sygehusvæsenet – klik her for at læse ICAK’s charter.
Centret er det eneste af sin art i Danmark. Selvom centret fortrinsvis tilbyder information og rådgivning til borgere i region Midtjylland, kan kræftramte og pårørende fra hele landet benytte sig af Icak´s tilbud.
www.icak.dk
^ <<<